Friday, 8 February 2019

Homemade Kaya with Roti Kukus


Resepi #4/2019
Homemade Kaya with Roti Kukus 


Sarapan apa pagi tadi?
Kami makan nasi lemak. Semua orang tahu masak nasi lemak kan? Sebab tu Ummi taknak share resepinya. Ummi nak share resepi simple yang mak-mak boleh sediakan untuk breakfast anak-anak ie roti kukus dengan kaya. 

Nanti boleh try buat kaya kat rumah. Simple je bahan-bahannya cuma nak mengacau sampai kaya tu berkilat ambik masa sikit lah. Kaya yang Ummi hasilkan ni pun tak cukup kilatnya sebab nak cepat. That time Walid dah nak gerak ke ofis. Kalau ada masa, elok buat siap-siap sebelah malamnya. Esok tinggal nak kukus roti je.

Ini resepinya;


Ummi sertakan link untuk resepi ni. Nampak kurang jelas pulak image tu. Resepi air tangan Pn Elyani Khai ni Ummi dapat page Sirap Limau. Thanks ye 💐

Roti Ummi tu nampak cantik sebab Ummi guna roti yang beli di kedai cenderamata berhampiran kedai nasi ganja hari tu. 

Cuba tau! 

8 comments:

  1. Sedap roti kukus cicah kaya tu..
    Ada resepi ni, boleh la try bila2..

    ReplyDelete
  2. kenapa ummi tak upload gambar roti da kaya tu kat post? baru lebih jelas gituhhh..di luar kotak betul soalan kita...hahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus soalan tu haha...
      Sebenarnya dah terdelete gambaq2 roti tu kihkih.

      Eh sat, macam ada 🤭

      Delete
  3. Wah cantik Dan sedap krjadiannya.. mcm.sengkaya

    ReplyDelete
  4. puas hati makan ni bila buat sendiri.. sedapnya !!
    tak penah buat kaya sendiri hehe selama ni beli je..

    ReplyDelete