Tuesday, 6 February 2018

Dusun Eco Resort, Bentong



Inilah venue team building Walid dengan officemates dia hari tu. Dulu Umi teringin juga nak ke sini but bila Walid cakap tempat ni dah lama, facilities quite worn out so tak pergi pun takpelah ๐Ÿ˜‰Maklumkanlah dah 20 years beroperasi. Lamakan... 

Tapi in term of environment tu Umi tengok cantik juga kawasannya. Penuh kehijauan, sejuk mata memandang. Apatah lagi ada dusun buah-buahan. Memang best ni. 





Welcome back to hostel life!
Bedsheet, pillow case sila pasang sendiri ye. Satu dorm tu share 4 orang. No aircond but ada ceiling fan. Oklah sebab malam2 sejuk kat sini. 


Yang best sangat menurut Walid was the food provided by the resort. Mostly lauk kampung. Yang masak pun makcik-makcik. Sedap lah kan walaupun after makan minum kena basuh sendiri cawan & pinggan ahaks! 

Team building depa ni ada 2 categories; indoor & outdoor activities. Yang outdoor tu include berakit-rakit ke hulu, berkayuh-kayuh ke tepian ๐Ÿ˜ rakit kena build from scratch, trainer bagi instruction then setiap team tu kena buatlah sendiri rakitnya. Lagi satu activity yang mencabar, night jungle tracking (solo). Walid cakap seram juga sebab kiri kanan hutan. Teringat pulak Umi kecik2 dulu pi balik mengaji Quran pun sorang2 juga. On je torch light terus lari balik rumah haha...

Inilah trainer yang pihak HR engaged untuk conduct event ni. Dengarnya company ni dalam process nak develop their own training camp/site dekat area batang kali. Hebat ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘




5 comments:

  1. best juga team building kat tempat eco friendly ni. tepi pantai selalu dah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali sekala seronok masuk hutan Kak hehe...

      Delete
  2. Pernah kesini sekali, mmg best gak, sejuk jer tempatnya sbb atas bukit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha betul lah tu atas bukit kan akak...

      Delete