Monday, 3 December 2012

Homestay Merpati, Manjoi Perak


Jika anda merancang untuk bermalam di sekitar Ipoh or specifically Manjoi, I want to recommend an affordable and well maintained homestay - Homestay Merpati. We stayed here during kenduri Alip last month - SILA KLIF SINI UNTUK TAHU JALAN CERITANYA - TIMA KASIH

Untuk harga RM180 semalam, anda dapat 3 bilik tidur dan 1 bilik air. Breakfast sendiri ye...:)

Teringat plak rumah mak kat kampung







Berminat? cer call tuan rumah tu


Pintu masuk yang comey lote.. ala-ala citer Ibu Mertuaku gitew... 
Bagi yang berketinggian ala-ala model tu hati-hati ye, kena membongkok skit sebab pintunya agak rendah.


Ruang tamu - ada tv & kipas dinding
Abang dah tak sabar nak explore rumah, sambil ajak Tok yang kepenatan...:)

Ruang dapur - lengkap dengan meja makan, microwave oven, freezer , kettle & pinggan mangkuk




Tangga untuk ke tingkat atas


Tangga ni memang dugaan betul, apa tidaknya inilah tempat memanjat Opal. Sekejap je letak kat ruang tamu, tengok2 dia dah berlari ke tangga. Anak jantan betul! 


Master bedroom - 1 katil queen & 1 katil single


Iron disediakan





Bilik di tingkat bawah

 This is one of the best homestays yang saya pernah duduk. W/pun bilik air di tingkat bawah, saya OK je. Dah namanya rumah kampung, cenggitu la kan? Saya suka sebab rumah ni bersih, kemas dan lapang. Even FIL pun cakap, tak nampak sawang satu pun!

Balik Ipoh lepas nie dah tak risau pasal penginapan...(wink wink)

Oopssss, lupa nak habaq, lokasi tidak jauh dari the newly-opened Mydin Manjoi. 
Orang Manjoi pergi Mydin naik motor, tak pakai helmet pun...:)






No comments:

Post a Comment