Alhamdulillah sempat masak dan jamu daging korban sebelum anak² balik asrama Selasa lepas.
Sup Tulang + Ekor (depa potong 7, setiap peserta dapat 1 bahagian) + Daging. Banyak juga Ummi masak. Niat asal nak bawa utk Aunty Nadia di hospital tapi tak jadi pergi, rezeki kami anak beranaklah nampaknya. Tapi sebab dah ada niat nak berkongsi, Ummi kirim juga sebekas utk Cik Dora, isteri Abe. Jiran² rapat buat korban juga. Yang dapat dari surau pun ada, jadi Ummi kongsi dengan yang belum dapat.
Hati, jantung dan limpa goreng kunyit style Tok. Walaupun tak setanding dgn airtangan Tok, still I'm proud of myself sebab berjaya masak menu ni π
Dapat juga paru jadi Ummi goreng garing. Lepas tu masukkan dalam sambal tumis nasi lemak. Pagi tu sarapan nasi lemak, lebihan sambal tu la... Paru ni favorite Angah. Minyak berlinang tu abaikan ye π«£
Ada lagi daging korban, tengoklah nanti apa menu yang akan muncul :)
MZ so far baru sekali jer masak daging korban ie buat daging goreng kunyit.byk lg daging dlm fridge niπ€£
ReplyDeleteSekali masak sekaligus ke semua bahagian lembu? Hehe pesta daging satu hari.
ReplyDeleteKita tahun first time tak buat sup.. kita masak kari daging pekat huhuu.. makan dengan roti arab :D
ReplyDeleteDuuuuh paru sambal tuh pasti sedaaaap πππ. Walaupun saya dah seram nak makan banyak ini. Tapi sesekali okelaah ππ€€
ReplyDeleteDaging korban SA dapat x masak lagi...ntah bila nak masak
ReplyDelete