Tuesday, 10 October 2017

School Trip ~ Zoo Negara



Tahun ni angah ke zoo lagi. Tahun lepas ke Mini Zoo @ KL Tower. Tahun ni ke zoo negara pula. Time Abang dulu asyiklah ke kilang, kilang roti dan kilang coklat πŸ˜€. 

Yuran penyertaan rm40, termasuk ticket, pengangkutan dan makan minum. Open untuk abang/kakak pelajar tapi Abang tak join pun. Walid tak bagi ponteng sekolah hehe... Bila dia tahu schoolmate dia, zul join marah je dia hehe... 

Pinjam word mama cahaya "banjir" hand phone semalam dengan gambaq depa pi zoo. Ada mommies joint sekali jadi beratuslah gambaq yang kami dapat. Thanks a lot mommies & cikgu2. Seronok tengok anak2 happy sungguh. 













Antara binatang-binatang yang ada di zoo negara;











Burung highway 😁
Petang2 kalau lalu MRR2 area melawati/ulu klang tu mesti nampak burung2 ni bertengggek atas tiang lampu. Tengok trafik lancar ke tidak πŸ˜‚


Seriously Umi tak tahu pun di zoo negara ada kangaroos. Kesian Walid asyiklah kena perli je sebab punyalah jauh dia pergi sampai ke Perth cari kangaroo, angah pegi ulu kelang je dah jumpa kangaroo 😊 

6 comments:

  1. seronok anak2 dapat mengikuti lawatan macam ni. anak saya lepas periksa akhir nanti akan ada lawatan juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita tengok pun teringin nak join hehe

      Delete
  2. Seronok diaorg dpt pi tengok sedara mara ye PH hihi..
    Hakak pun lama tak melawat sedara mara sejak anak anak dah remaja ni. Nak pergi berdua mcm tak sesuai pulak rasanya hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...sedara mara ye Kak hikhik...

      Akak pegi ukur shopping mall la Kak, baru sesuwai hikhik

      Delete
  3. wow menarik. ke zoo. anak2 happy ler. lgpon zoo negara now da meriah.
    tak masok panda ekk?
    izzat nanti ke kidzania in shaa Allah :)

    ReplyDelete
  4. tahun ni rombongan sek anak zie buat kat PD, budak2 ni pun suka sgt gi Zoo, kita yg tak larat nak jalan..kaki dah kertu nak jalan jauh hahaa

    ReplyDelete