Thursday, 19 October 2017

Cuti deepavali...


Adik jadi banker, jangan main2 ๐Ÿ˜

Salam jumaat ๐Ÿ˜ƒ

Cuti deepavali kelmarin kami tak kemana pun. Maksu depa siap pi piknik ni Pantai Merdeka. Kami tunggu orang mai 'beraya' kat rumah je hehe... Aida, cucu saudara Tok ada datang ziarah Tok. Dah dia datang lunch time Umi jamulah nasi. Lauk simple je; ayam masak lemak, sayur campur, ikan keli & ulam sambal belacan. Pakat makan bertambah-tambah hah... 

Tok order kek dengan menantu Tn Kasim. Belanja cucu2 dia. Sedap sangat choc moist cake airtangan As ni. 

Abang & co pun seronok lah dapat kawan dgn anak2 Aida, ammar & ayyad. Riuh rendah meriah dengan budak2. 

Semalam pula pakcik mai ambik Tok. Nak bawa berubat, nak try alternative treatment. Tak sanggup nak tengok Tok buat dialysis atas faktor umurnya yg dah nak masuk 80 tu. Moga Tok diberi kesembuhan. Aamiin. 

Kerepek nangka buah tangan dari Makcik. Touched down from Bali terus ke Gombak. Sakan pi bercuti :) 

Tujuh bulan Tok tinggal dengan kami. Rasa lost jugaklah bila masuk bilik Tok takde orang ๐Ÿ˜ข rasa sebak je. Umi siap cium baju & kain batik Tok haha... 

Baru sehari dah rindu huhu...


7 comments:

  1. Hope Tok's alternative treatment works out.

    ReplyDelete
  2. Moga2 tok sihat kembali yea.
    Cuti2 anak2 berkumpul, Ada sepupu2 pula meriuhkan lagi suasananya, dah ramai2 makan apa pun sedap je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Kak.

      Tu la seronok jumpa sekali sekala

      Delete
  3. gitulah kalau ada tetamu, makan2 je la jawabnya kan. Semoga tok diberi kesembuhan. Aaamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ainn.

      Itu la agendanya, makan makan hehe

      Delete
  4. Kuat berjalan lagi ke tok tu PH...
    Bagus PH ye jaga tok. Susah nak dapat cucu jaga tok....
    Sambal belacan dengan sayur lemak mmg masuk sangat.... ah, terliur pulak

    ReplyDelete