Monday, 27 February 2017

Cafe UAK



Minggu lepas birthday kita...
Teringin nak makan western food. Kebetulan ada hal di Glenmarie teruslah kita ajak hubby ke Cafe UAK. 

Cafe UAK ni milik Ustaz Abdullah Khairi aka UAK. Cantik tempatnya. Lokasi di Batu 3, Shah Alam. Landmarknya bangunan yang ada polar bear besar tu (sorry can't remember the building's name). Cafe UAK ni kat 'bawah' bear tu :) Ada pintu gerbang bertulis "stone park". 

It is a container building but was equipped and decorated nicely to create a wonderful ambiance. Time kami sampai tu sempatlah jumpa Ustaz sekejap. Ustaz ada guests and tengah bagi talk utk jemaah umrah yang akan dibawa next march. Ada meeting room adjacent to the cafe.








Sempat berangan nak deco rumah macam ni . .

Once seated, apalagi kita teruslah order kan...

Menu untuk minuman.
Untuk food gambar blur.. Sori! 

Yee Mee
Portion besar, boleh makan utk 2 adults

Fish & Chips utk bday girl :)
Until Abang, dia nak chicken chop

Pizza medium size RM18.
Sedap.

Nasi Goreng UAK, RM12.90
Disertakan dengan ikan goreng sekoq


Makanan/minuman ni kami kongsi je rasa sorang sikit but memang kenyang sebab setiap satu tu banyak. Generous portion kata orang Berlin :p Taste wise sedap. Staff and service pun bagus. Total kos RM86.10. 


Entah kereta mewah siapalah park kat sini. Depa dok usha, katanya nak hadiahkan kat Umi sebijik :p

Alhamdulillah thanks B for the birthday treat. Lebiu! 

No comments:

Post a Comment