Sunday, 11 December 2016

SP Inn, Sg Petani



Dari majlis kenduri along, kami terus ke Sg Petani (SP). Checked in di SP Inn, sebuah hotel milik kerajaan negeri. 



Dari luar nampak cantik hotelnya dgn parking lot yg luas. Lobinya juga nampak gah dan dihias cantik. Bellman yg namanya Mr Ganesan tu pun baik,very helpful and friendly. Segak berbaju melayu lengkap bersampin. Malam tu kami cari jugak dia, nak bagi nasi kenduri tapi dah balik. Rezeki staff front desk le :)


Kami ditempatkan di ground floor, bersebelahan swimming pool. Sukalah Abang & co. Tak sabar2 nak mandi pool. 

Ini bilik kami, deluxe double rm145 net, with breakfast for two. Except for the floor, nothing new about the room. With the old-,fashioned tv with no remote control, limited channels and blurred screen, broken door lock and disfunctional light bulbs we just keep reminding ourselves "it's OK, for 1 night only". 




Definitely this room need to be refurbished. We have been into budget hotel which offers better facilities and ambiance than this hotel room. Maybe because we were placed at their old building. Kalau tengok main building tu macam baru. Maybe facilities better and newer kot. Dalam website pun gambar nampak lain. 


Food at the cafe pun so-so je, standard 3-star hotel. Time breakfast next morning tu just 6 of us. Itupun they took quite some time to top-up food & milk. Kita faham ada group from kkm yg breakfast before us but to top-up susu tak ambil masa lama pun patutnya. Riuh jugaklah budak2 ni minta susu nak makan dgn koko krunch baru depa top-up. Hrmm... Maybe they are understaff kot sbb waiter ada sorang je kita nampak. Dialah kemas table, dialah cashier. Abang kena caj rm20 (inc gst) for breakfast. 


Bam-bam tepi kolam.
Excited tengok Abang Kakak mandi.
Tunggulah adik besaq sikit kita mandi pool ye...


No comments:

Post a Comment