Thursday, 15 May 2014

Kembali Bersiaran.... bersama kuih lopes :)




Ish... dah lama tak update blog. Jangan kita blog, FB pun dah tak berusik. Bak kata kawan saya, Dr Liza (she just got her PhD) ber-hibernate. Macam beruang kutub le pulak :)

 Dah siap mandi dan pakai baju sukan, dia rasa pening. Tidur je sepanjang hari.

Since semalam Abang demam dan muntah2. So hari ni kami bawa ke klinik. Rupanya tonsil dia bengkak dan bernanah. Dah kena infection. Nak tak nak this time memang kena remove the tonsil. Sebelum ni kami cuba ngelat lagi... maklumlah dah 2x Abang undergo operations, w/pun utk kes berbeza rasa sedikit trauma. 

Bukak mulut nak! Umi nak tengok
Sekali dia nganga macam hyppo da...:)

Hari ni juga saya cuba resepi baru, kuih lopes. One of my fav traditional kuih. Mak ada kat sini so senang sikit. Boleh dapat tunjuk ajar. Takde susah mana pun membuatnya... kalau tau dah lama buat... chewah! Resepi saya copy dari Kak Umi Home Sweet Home. Tq k.Umi dear. 

Ada yang kurus, ada yang gemuk
Maklumlah hasil kerja 2 org chef...

Dah dapat 4 bungkus, tiba2 daun pisang pulak habis. Udahnya pulut yg ditanak tu Mak jqadikan base kuih seri muka. Alhamdulillah rezeki berbuka hari ni. Dua-dua kuih feveret saya. 


Akhir kalam, jom sama2 kita amalkan;



No comments:

Post a comment