Baru2 ni Umi (mil) warded for a few days sebab masalah paru2. Cuaca kat Kedah sekarang sangat panas dan kering mungkin antara penyebabnya.
Once discharged, Umi decided nak buat kenduri kesyukuran, belanja anak cucu makan. However since kami kat kl tak dapatlah nak berkumpul anak beranak serentak. Kami nak balik pun macam tak berbaloi, tambahan dgn keadaan saya yg tengah sarat. Akhirnya jadilah 'kenduri maya'. Kami dinner at the same time but at different places. Depa makan mee udang di Hutan Kampung, Aloq Staq.
Kami pula pilih restoran yg baru dibuka di sri-gom ni, Ayam Penyet Surabaya.
Ini menu yg kami pilih, nasi ayam penyet utk saya & Abang, nasi ayam bakar utk B dan set lele (ikan keli) utk Angah. Setiap set dihidangkan dgn sambal, terung goreng belado, tauhu goreng, tempe goreng bercili, timun & salad serta air mineral cup. Harga RM11.90 setiap set.
Abang & Angah Balqis demam so nak berkepit dgn Walid je |
Bagi penggemar nasi ayam penyet macam saya, saya rasa sedap sangat food ni. Tapi bagi B so-so je. Sebab dia suka makan nasi berkuah, at least sup kosong pun jadilah. Dah try minta tapi memang tak disediakan hehe... Abang pulak even suka makan pedas tapi tak mampu nak tahan pedas sambal ayam penyet ni. Pedasnya memang berapi.
Nak repeat ke? Of course I will hehe... Saya memang addicted sikit dgn Indonesian food ni since visit ke Bandung 2011 hari tu. Maklumlah pegi meeting dgn orang besar Bandung, so we were treated like a VIP :) dibawa makan minum di tempat yg best2 sampai jatuh hati dgn food depa.
Alahai rindunya kat team BIFIS... Kabare kalian?
kat mana restaurant ni kak? haha...sambal ayam penyet memang menyengat! kena ngan selera husband saya...
ReplyDeleteKat sri Gombak nina... Try la
Delete