Teruja sungguh bila dapat jemputan istimewa dari Cg Azmiza ke majlis perkahwinan anak perempuannya di Kg Sg Buaya, Rawang. Satu, sebab nak meraikan jemputan CA, satu lagi sebab tempat yang jarang sampai. Termasuk yang ini, baru 2x kami ke KSB ni. Kali pertama dulu, datang makan kenduri juga.
Dulu selalu pergi Serendah, tengok²kan rumah Pak Long masa depa sekeluarga ke Manchester. Itu pun ikut jalan dalam, lalu pekan Rawang semua tu.
Hampir pukul 3 baru sampai. Tapi, masih meriah... Ada 2 tempat khemah; satu seberang jalan Sana, satu lagi di halaman rumah CA.
Urap pucuk ubi + jantung pisang + tauge tu sedapnya. Rasa nak ratah² je...
Lauk kampung semua sedap² la kan...
Yang kuning ni jering masak lemak. Ni pertama kali Ummi makan jering. Ambik sikit buat raso². Sedap juga ye. Takde rasa atau bau yang kuat.
Rasanya masak pakat (rewang) ni sebab lauk-pauknya citarasa kampung dan walaupun kami sampai dah lambat, tapi tray masih penuh. Kalau catering biasanya hujung², apa yang ada je la kan.
Semuanya sedap² Cikgu 👍🏻
Adat merewang, ada lucky draw untuk ahli rewang. Dekat kampung Ummi pun macam ni juga. Hadiah simple² je tapi seronok bila dapat hadiah tu...
Alhamdulilah, terima kasih banyak Cikgu jemput kami. Tahniah dapat menantu sulong.
Selamat Pengantin Baru buat kedua mempelai 🌹
Pukul 3 pun masih meriah menu tu. Memang banyak betul la menu nya tu
ReplyDeletesedap2 belaka mknn tu! MZ will be attending my nephew's wedding 25 dec ni kalau tiada aral..kat ipoh laaa majlisnya
ReplyDeleteKek marble dan kek minyak tu sama ke PH?....macam kek minyak pun warna gitu gak....
ReplyDeleteLain erk? Sy kalau kek gini panggil kek marble je hihi
DeleteSukaaaa kalau menu2 hasil rewang begini. Dah jarang nikahan yg masih merewang kan. Apalagi dj kota besar, selalunya pakai jasa catering.
ReplyDeleteJering atau jengkol memang sedaaap kak. Saya pun sukaaa sangat 😍🤭
Bestnya lauk² kenduri dia tu, PH. Dah cuti sekolah ni mesti PH dapat jemputan tiap minggu tu.
ReplyDelete