Wednesday, 6 June 2018

Tapak Sulaiman



Kakak sekarang dalam fasa puasa 'yang yok' kata kata orang kampung Umi πŸ˜‰ Pagi puasa t/hari bukak periuk hehe...  Dari pagi sampai tengahari time sekolah dia puasalah. Sebab di sekolah pun tak disediakan food sepanjang Ramadhan ni. 

Balik sekolah je mesti nak makan nasi. So one day dia tengah makan sambil suapkan Adik. Lauk sup baki bersahur. Tiba-tiba dengar kakak cakap " eei...taknaklah tapak sulaiman ni!" Langkah Umi nak pijak tangga terus terhenti. Bila masa pulak Umi letak tapak sulaiman dalam sup πŸ˜…

Umi: Mana kakak tapak sulaiman tu? 

Kakak: Ni! 


πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


11 comments:

  1. hahaha.. ni lawak..
    anak saya pun puasa 'yang yuk' jugek hahaha

    ReplyDelete
  2. Hahahaaaa....memang bentuk dia mcm tapak sulaiman ye tak.... 🀣🀣
    Kakak dah berapa tahun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Before this Akak tak terpikir pun k.long until she mentioned hehe

      5 tahun dia

      Delete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  4. Hihi, comel dan wangi tapak sulaiman tu.

    ReplyDelete
  5. xpe posa pelan2.. hehe terkejut umi ye tetiba masak tapak sulaiman hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kan kecik lagi pun...

      Terkezut mak nak! Haha...

      Delete