Friday, 5 January 2018

Kakak first visit to hair salon...


Antara item yang Umi masukkan dalam checklist persediaan masuk sekolah kakak is gunting rambut. Nanti dah pakai tudung ( termasuk dlm uniform Pasti) senang sikit nak bela rambut pendek. Senang keja Umi sebenarnya ๐Ÿ˜Š


Ahad lepas Umi bawak kakak ke satu salon ni, Graceful Kay di Prima Sri Gombak. Kedainya sebelah Pustaka Rakyat, tingkat 1. Kay ni friendly jugaklah. Bolehlah layan berborak dengan dia. Salonnya memang luas dan selesa. Even Umi bawak Adik sekali pun tak mengganggu. 






Umi nak buat layer cut tapi Kay advise potong biasa (straight) or bob cut. Tak berani pulak Umi nak try bob cut sebab kakak tak pernah berambut pendek camtu... Takut Walid marah pun ye juga sebab Walid suka je stylekan rambut kakak hehe... 



Tau kakak nak style macam mana? Macam Nisa (watak yg dibawa oleh Mia Nasir dalam telenovela Dendam Aurora ๐Ÿ˜‡) Nisa tu cantik bagi dia so dia nak ikut style macam Nisa hehe... 

Inilah hasilnya....


Kay ni pula geram tengok rambut Adik, terus dia trim sekali rambut Adik ๐Ÿ˜ Umi OK je as long as Adik OK :)  ikutkan dia nak potong lagi tapi Umi tak kasi. Biarlah panjang dulu sebab nak tengok macamana gayanya rambut Adik. 



Upah potong rambut kakak rm10. Adik free je :D 


2 comments: