Tuesday, 19 September 2017

"Acik ustazah ke?" πŸ˜†


Semalam Abang call suruh Umi jemput dia di sekolah time lunch. Dia sakit perut, cirit birit. 

Umi sampai school time rehat. Depa baru lepas makan dan solat zohor. Nampak je Umi kawan2 dia datang serbu. Macam2 lah soalan; kenapa dgn Fawwaz?, Fawwaz sakit apa dsbnya. Ada yang datang report;  tadi nampak Fawwaz lentuk kepala atas mejalah, pegang perutlah hehe... Bagus kawan2 sekelas Abang ni. Prihatin belaka.

Tapi ada satu soalan yang Umi nak tergelak bila alya tanya Umi "acik ni ustazah ke?" πŸ˜† hahaha....

Sebenarnya Umi dah biasa dah dapat soalan macam tu :) 

Hari tu masa first day Abang start join kelas tahfiz pun ada sorang naqibah ni (student uia) datang kat Umi ajak duduk dalam sikit, takut nanti bising anak2 nak hafal. Umi cakap lah "saya tunggu anak ". Terus dia cakap minta maaf saya ingat ustazah 😁

Umi ni dulu sekolah agama. Nak tak nak penampilan dan pembawakan ala2 ustazah tu adalah sikit2 hikhik... 

Dah kata ustazah tu mai Umi nak bagi nasihat sikit; 

Credit source. 

21 comments:

  1. penampilan tu melambangkan diri kita dari apa yang orang lihatkan, walaupun kadangkala penampilan dan kita tu sedikit berbeza hehehe..macam sayalah penampilan tak melambangkan saya sangat pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekurang2nya pakaian kita tu jadi 'hijab' utk kita sentiasa berwaspada kan.. Bila pakai sopan tu rasa cam ayu sikit :)

      Delete
  2. Betul betul... memang ada ciri2 penampilan seorang ustazah hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...pandailah akak :p

      Ustazah rock bolehlah hikhik

      Delete
  3. Alamak!!! Nampak gayanya hakak kena sopan santun sikitlah bila nak mengomen kat sini hihi....

    Mesti PH pakai tudung labuh kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takyah sopan santun sangat Kak. Saya pun kepala masuk air gak :p

      Delete
  4. Hihihi..
    Penampilan tu buat org sangka ustazah..
    Hakak ni org selalu kata cikgu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oklah tu Kak. At least org ada rasa hormat kat kita hihi...

      Delete
  5. Hihi, akk pun dari dulu, Tak org panggil ustazah, mesti panggil cikgu, padahal cikgu tadika jer, kuikui..
    Takpe, panggilan berkat tu, Tak jadi ustazah kt sekolah, jadi ustazah kt umh, mendidik ank2 sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah DOA tu Kak hihi... Kat rumah mmg jadi cikgu, cikgu disiplin haha...

      Delete
  6. wah patut bangga ni ada ciri2 ustazah. thats mean pembawakan pn hazel dah mcm ustazah kot. tapi terhiburlah dgn kawan2 abang tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ustazah sikit2 je mamapp :)

      Kawan2 Abang memamg riuh belaka, seronok melayan.

      Delete
  7. Hehe maybe sudah terbiasa akak berpakaian begitu. penampilan mencerminkan keperibadian :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita pakai apa yg kita selesakan...

      Tq singgah dear. Muwah!

      Delete
  8. terima kasih advice tu. memberi motivasi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Moga bermanfaat ye sis.

      Tq singgah. Muwah!

      Delete
  9. inspired dgn kata2 last tu. by the way, ok banyak klo orang ingat ustazah tau hej
    hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah DOA utk akak tu ainn :)

      Delete
  10. Actually, it's a good sign, Puan Hazel hee..hee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah, I take it as a compliment. To improve myself hehe..

      Delete
  11. comel je kanak2 ni.. tp sy kdg2 selalu di tegur 'acik ni cikgu ke' hahaa..

    ReplyDelete