Monday, 30 November 2015

Makan kenduri di Penang

Selamat Pengantin Baru Hafiz & Wana

Alhamdulillah dalam tak larat2 ni sempat juga saya menyelit ikut hubby & kids ke Penang, meraikan majlis persandingan Hafiz, sepupu hubby Sabtu lepas. Dah lama asyik berkurung dlm rumah, since jerebu bulan 9 hari tu. Sekali sekala teringin juga nak tukar angin. Lagipun pengantin buat joint kenduri, satu majlis je. 

Jumaat malam tu terpaksa ke Pusrawi utk drip sbb asyik muntah je 2-3 hari sebelum tu. Masuk 2 botol ubat & vitamin baru saya confident nak travel. 

Malangnya, sampai di rumah kenduri saya hanya mampu menjamah 2-3 suap nasi shj. Sedangkan lauknya sedap2 belaka, especially kurma kambing yg mmg feveret saya. Sudahnya saya hanya makan bubur pulut hitam. Licin dua mangkuk! He he...

Usai kenduri kami & family Jitra bergerak ke Sg Dua. Sahabat saya, K. Ninah, owner Zulaikha & Rossa Homestay bermurah hati menumpangkan keluarga besar kami di home stay barunya, Rossa. Terima kasih daun keladi K. Ninah hehe. Malam tu kami pakat pekena mee udang sg dua yang femes tu. Memang sedap :) 

Last time kami berkumpul adik beradik raya puasa hari tu. Dah lama tak jumpa ni mmg havoc jadinya. Anak2 sampai lupa Umi & Walid asyik sangat main dgn sepupu2. Bayangkan 8 org kanak2 berkumpul dlm satu rumah. Yg tua 8 tahun, yg kecik 1+ tahun. Siap mandi kolam lagi. Tapi itulah kebahagiaan, keseronokan bersama keluarga. Moga ada kesempatan lagi utk bersama. 

Esoknya selepas zohor kami bergerak ke destinasi masing2. Abang kami titipkan ke kampung, utk ke kelas tahfiz bersama sepupu2nya. Harapnya terisi jugak cuti sekolahnya dgn aktiviti berfaedah. Abang pun dah 2-3 kali ponteng solat Jumaat sbb Umi sakit. Lepas ni boleh ikut Tok Ayah pi masjid ye. 

Baju team Kedah sponsored by Maksu & Paksu
Mujur Kedah menang malam tu :p

Alhamdulillah 'ala kulli hal. 

2 comments:

  1. Akak, take care...smg di dlm lindungan Allah selalu... Risau pulop smpai masuk spital ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear... Insha Allah semua OK :)

      Delete