Monday, 27 July 2015

Baju Raya Depa


Depa disini merujuk kpd anak2 :) dah tua2 ni kalau raya tu persiapan lebih kpd anak2 la kan... 

Bila Che Ta kata dia rambang mata pilih/beli baju utk anak perempuan dia Aisyah, saya boleh faham. Tahun lepas saya pun sama, borong banyak baju utk Balqis sbb first time beraya dgn anak pompuan. Tahun ni saya Alhamdulillah boleh kawal nafsu. Ditambah dgn GST kurang selera nak memborong baju utk dia. Lega Bang-aji :)

Saya bukanlah fanatik berpakaian sedondon. Cukuplah hari raya pertama sahaja bila memakai busana tradisional kami pakai sedondon. Itu pun asalkan range color masih sama sudah memadai. Contohnya tahun ni warna tema kami turquoise. Walid & Abang memang sedondon sbb beli kain sama. Baju saya, 
Angah  & Balqis lebih kebiru-biruan. Dah OK bagi kami. 

Tahun ni juga buat kali pertama saya pilih baju casual yg sama utk Abang & Angah. Dah macam kembar tak seiras dah :) utk cik bunga pun warna iras2 baju abang2 dia. Rasa macam kiut pulak padahal selalunya saya tak suka begitu. Sekali sekala tukar citarasa apa salahnya kan...

Baju raya pertama

Baju raya ke-2

Baju raya ke-3

Baju raya ke-4, Walid beli semasa outstation di Sarawak

Baju raya cik Balqis, hasil jahitan Umi
ehem ehem cantik tak? 


2 comments:

  1. comelnya baju kurung balqis :-) pandai umi jahit...

    ReplyDelete
  2. Jahit utk anak seniri bole la...hehe

    ReplyDelete