Wednesday, 13 August 2014

Selamat Pengantin Baru: Nabilah & Yatie


Berakhir sudah hujung2 minggu yg hectic bagi keluarga kami, sebelah suami. We have had a back-to-back weddings for B's cousins, Nabilah & Yatie. Meaning that we've attended two nikah ceremonies and two wedding receptions within a week. Mujur saya tempah baju banyak pasang raya ni :)

Majlis akad nikah Nabilah diadakan pada 2/8 diikuti kenduri keesokkan harinya. Kami sekeluarga bermalam di Homestay Merpati. Nampak ada sikit perubahan pada homestay ni. Baguih...baguih. 

Khabarnya carpet tu kepunyaan arwah Tok.
Dibeli dengan menyimpan duit bberdikit-dikit

Minggu berikutnya, kami menerima kunjungan mertua dan ipar duai. Yatie, anak Paktam pula bernikah pada 8/8. Berbondong-bondong pula kaum keluarga jauh dan dekat ke Sg Buloh. W/pun jemputan hanya dikalangan keluarga dan sahabat terdekat, majlisnya sangat meriah.

Esoknya kami sekeluarga bertolak ke shah alam. Majlis resepsi akan diadakan pada malamnya di Hotel De Palma S.Alam. Kami memilih utk check in disini. Boleh berehat dan bersantai bersama2. Ini kira family day kami utk tahun ni. Sempat juga potong kek bg yg celebrate birthday bulan 6 & 8. Anak2 pula bergumbira ria dalam swimming pool.

The reception night was awesome. First time family wedding buat di hotel so every one was super excited. Since mokcik stay at the hotel, memang rilek abis. B call suruh turun baru turun ke ballroom. Saya pilih duduk di luar ballroom (foyer) since we have kids yg terlebih makan gula agaknya malam tu :) hyper semuanya!

Kiut je pengantin cilik tu


Gambar mmg tak banyak saya snap. Maklumlah sibuk mengilik cik Balqis. Gambar kenangan dgn Nabilah pun saya dgn Balqis takde sbb kami balik ke homestay. Cuaca panas sangat bb x selesa.

Alhamdulillah everything was settled for family Pakteh & Paktam. Mujur juga resepsi sebelah suami Nabilah ditunda, kalau tak terpaksa berkejar ke Raub pula keesokkan harinya, 10/8. Selamat pengantin baru to both couples, Nabilah & Fazir and Yatie & Adam. May you have a blessed and beautiful marriage.

Guest what? This week is our turn! What event? Tunggu.........




2 comments:

  1. Akak, sorry sgt tak dapat datang...nanti kem salam kat semua ya. Smg event akak berjalan lancar...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's OK.. ada rezeki bole jumpa nanti2

      Delete