Lebih kurang pulak menu makan malam tadi dengan Kak Amie di Lahad Satu sana. Ummi kukus Ikan Bawal Emas manakala Kak Amie kukus ikan siakap π
Halia dan bawang putih Ummi hiris dan cincang kasar lepas tu goreng garing. Sedap nanti bila digigit² halia dan bawang putih tu. Manakala ikan tu Ummi gaul dengan garam, serbuk lada hitam dan sedikit seasoning Enaq. Ikan dah masak Ummi tuangkan halia dan bawang putih goreng tadi. Pernah tengok Chef Shearson buat macam ni. Ala² Chinese style la kot...
Dinner is done ✅
Tak pernah terfikir sebelum ni untuk goreng dulu halia dan bawang putih. Pasti lagi sedap baunya. Ingat nak cuba nanti.
ReplyDeleteSA pun suka makan kukus2 macam ni...memandangkan badan dah naik skrg kena start jagaportion makan dah
ReplyDeleteNak masak pun senang kukus² ni...
Deletestyle kukus-kukus ni feveret bonda saya ni! sedapnyaaa! hehe
ReplyDeletenak tiru la menu PH...biasa bawal emas saya duk masak kari je
ReplyDeleteSila... Sila...
DeletePH pun dah jemu gak asyik menggulai je :D
Sana mengukus..sini mengukus..tak boleh jadi ni..Mudah tergoda..hihihi
ReplyDelete