Kelmarin Ummi dapat parcel dari Kak Mulan, semalam turn Walid pula terima parcel. Pun dari orang Kuantan juga, i.e. Uncle Shy.
Walid kirim baju batik dari US yang baru² ni ke Bandung. Masa kami dekat Kuala Gandah tu la US buat video call suruh pilih mana yang berkenan. Wpun dalam hutan, coverage tip top ye :)
Yang coklat tu Ummi rasa macam lagi sesuai untuk Ummi kot haha... Sebab corak bunga dia obvious, besar². Kita tunggu je la rezeki Ummi ke tetap rezeki Walid kan :)
US selit sekali fridge magnet dari Japan. Sweet sangat combination color tu. Yang pink tu bunga sakura agaknya kan...
Sebelum ke Bandung, US pi Jepun.
Mendonia US sekarang hahaha...
2nd parcel untuk Walid sampai semalam juga. Walid beli barangan Khatam; getah samping untuk the boys and his siblings. Tahun ni ada rezeki beli getah samping ni. Nak beli raya tahun lepas dah sold out. Function dia macam belt jugalah, cuma pakai bawah gulungan samping tu. Tak perlulah nak betulkan samping tu selalu².
Ummi suka la unsur tradisional macam ni.
Bestnya dapat hadiah. Cantik2 pulak tu.
ReplyDeleteWah! Double celebration ni!
ReplyDeleteAlhmdulillah.
ReplyDeleteRezeki sekeluarga. Macam-macam ada.
Murah rezeki umi walid.sy Kita setuju yg coklat tu sesuai utk PH.
ReplyDeletecantiknya batiknya
ReplyDeletesemoga terus murah rezeki, cantik batik tu tapi if kat sini, susah nak cari org buatkan baju yg sesuai dgn citarasa
ReplyDeleteCantiknya batik. Oh ada getah sampling ya sekarang.
ReplyDeleteKalau beli baju batik siap, silap pilih saiz tak merasa pulak. Memang lebih selamat beli kain potong.
ReplyDeletePernah beli baju melayu Khatam, sedap kainnya dan kemas jahitan.
ooo.. ada juga eh tali pinggang untuk samping. Macam² orang inovasikan. Baguslah benda² yang memanfaatkan camtu.
ReplyDeleteTd saya sempat bingung bacanya. Baju batik dari US, saya pikir United States 🤣. Ternyata ini nama orang ya kak 😅.
ReplyDeleteBatik warna biru muda yg di atas, itu batik dengan motif KAWUNG. Asalnya dari SOLo, Jawa Tengah. Dinamakan batik Kawung Krn bentuknya bulat lonjong. Kawung itu artinya buah kolang Kaling.
Disusun 4 simetris, supaya berbentuk bunga teratai. Teratai maknanya pula kesucian dan usia panjang.
Saya jadi tahu arti dari motif batik Indonesia Krn mama mertua orang Solo dan paham sangat batik2 dari kota beliau.
Alhamdulilah, rezeki daripada Allah yang tidak pernah habis ;D
ReplyDelete