Menu nasi lemak ni memang ada dalam perancangan Ummi untuk cuti Deepavali ni. Biasa kalau semua ada baru Ummi rajin masak nasi lemak :)
Mula tu nak regukan dengan ayam goreng (dah kumpul drumsticks), then beli sotong katak rasa nak buat sambal sotong pulak. Last² yang jadinya Nasi Lemak Kambing Perap.
Tengok sambal bilis SA, Ummi terliur. Cubalah juga reneh lama² dan letak air lebih. Pedas sikit tapi semua suka dan kata sedap alhamdulillah.
Nasi cantik, tapi telur rebus tak berapa cun. Kukus sambil masak nasi (2-in-1 rice cooker), selalu elok hasilnya.
Apa pun syukur, rezeki dari -Nya π€²π»
wah sedapnya kambing perap pak mat western!
ReplyDeleteSedap sangat ni πππ
ReplyDeleteAbaikan pasal telur rebus tu hihihi.
sedapnyaa.. tau tak, busyra tak suka kambing tapi lepas try kambing pak mat western haritu, sedap pulak.. haha
ReplyDeleteFemes betul PMWestern ni....
ReplyDeleteEsok nak masak sambal nasi lemak lah. Saya dah bisa buatnya skr ππ. Ikut resep dari Cookpad. Pertama kali bikin failed. Tak bisa basah sambalnya. Kedua kali bikin okelaah, tp blm sebasah kayak kakak. Ketiga kali baru puas. Esok coba lagi ke 4x π. Semoga sukses juga hasilnya
ReplyDeleteSedapnya combo nasi lemak dgn kambing PMW tu. Sama lah kalau masak nasi lemak tunggu anak soleh solehah balik, masak utk berdua macam tak baloi. ππ
ReplyDeleteSedapnya.alhamdulillahπ€€
ReplyDeleteWah, nampak perfect.. sedapnyaa
ReplyDeleteJanji sedap PH. Ritu nak buat juga nasi lemak tapi breakfast tu dah makan nasi lemak jadi kita buat nasi biasa je la.
ReplyDeleteJauh perginya dari sotong ke kambing yang pasti kambing la terpaling sedap, hehe.
ReplyDeletespecial tu nasilemak lauk kambing perap
ReplyDeleteSedapppp... nasi lemak kayangan ni.
ReplyDeleteLepas 9hb baru la SA bleh makan kambing ke daging ke..hahaha...lambat betul la..tekak dah teringin macam- macam nni
ReplyDelete