Monday, 17 July 2017

Cheesekut



Inilah kek anggur yang Umi cakap semalam tu. Umi letak buah anggur as a topping. Sebab tulah Angah panggil kek anggur 😁

Orang dah berzaman try resepi ni, Umi baru nak cuba. Inipun sebab hari tu rasa cheesekut Uda buat terus rasa nak buat juga. 

So bila Walid cakap office dia buat jamuan raya and dia nak bawa food juga Umi pun buatlah cheesekut ni. Resepi dari blog Farah Sanusi, doktor gigi yang cantik manis orangnya. 

Guna 4 bahan ni je; 


Topping tu Umi letak buah anggur sebab nak bagi lebih attractive. Nanti nampak nestum kan takut orang dewasa kureng sikit nak makan as compared to kids. 


Seronok bila Walid cakap licin cheesekut tu. Lady boss pun tanya siapa buat? Hehe kembang setamanlah Umi bila orang makan sampai habis kan... 


Untuk jamuan raya sekolah Angah pun Umi buat cheesekut anggur ni juga. 

9 comments:

  1. dh lama tak buat cheesekut, idea baru letak anggur kat atas..bolh tiru ahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiru je...akak letak konon nak bagi nampak attractive la hikhik

      Delete
  2. Pernah buat sekali dulu PH....lepas tu sampai ke sudah tak pernah buat lagi haha....
    Benda sedap...haruslah licin hihi...Tapi nampak menariklah cheesekut awak tu PH....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apalagi Kak, orang nak datang beraya ni buat je cheesekut, senang tapi sedap :)

      Delete
  3. sedap tu dan menarik pula rupanya

    ReplyDelete
  4. Puan Hazel, the cheesekut look very cute with the grapes as deco. I checked the link and it looks quite easy to make. Will try it soon since I have a packet of the crackers (which was meant for something else).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes it is.

      I'm sure you could produce more attractive than mine. Perhaps you can use blueberry hehe...

      Delete
  5. Sihat, Ada buah atas kek. Mesti sedap umi buat kan

    ReplyDelete