Catatan peribadi untuk kenang-kenangan di masa hadapan...
Sunday, 15 December 2024
Sambal Kerang
Kerang yang Ummi beli di jualan Ehsan tu simpan dulu dalam freezer. Bila rebus, isinya jadi tak cantik, melekat² dekat kulitnya. Tak sedaplah nak makan gitu jadi Ummi buat sambal.
Dari seperiuk kerang rebus tu, dapatlah segenggam je isinya bila dikopek.
Itulah kerang...berat kulit dari isi.
ReplyDeleteMemang sedap sambal kerang makan dengan nasi lemak kan PH.
Aiseh! Hari ni pun aunty masak kerang! Tapi di rebus je
ReplyDeleteKebetulan hari ni makan kerang rebus PH. PH buat sambal. Kerang yang rebus tu kecik2 je isi dia tapi habis masa lunch hari ni.
ReplyDeleteUishhhh sedap sedap
ReplyDeleteSebab tu SA suka beli yang frozen tu buat sambal..tapi ikutkan yang fresh lagi best...
ReplyDeletesambal kerang tu fav my hubby laaa
ReplyDeleteAmmi kat rumah ni tak pernah buat sambal kerang. Kerang tu either akan jadi rendang or para lelaki buat kerang rebus je. 2 tu je
ReplyDelete