Lama tak nampak terung hijau ni. Alang² dah jumpa tu belilah 3 biji. Terbaca dekat mana ntah, katanya kalau buat pajeri, lebih sedap jika guna terung hijau. Ummi tak tau pulak, selalu buat pajeri guna terung ungu. Tak kisahlah mana² pun, yang pasti Pajeri Terung memang kesukaan Ummi.
Buat berkuah sikit sebab anak⁴ suka makan berkuah. Tak reti nak kering² macam Ummi. Sementelah lauk lain tak berkuah, ada kuah pajeri ni berseleralah depa makan.
And betullah, pajeri terung hijau ni rasanya lebih sedap dari terung ungu. Teksturnya tak lembik macam terung ungu. Tapi Ummi ni apa² jenis terung pun Ummi suka ✌π»
Ehh…saya baru tau ada terung hijau!
ReplyDeleteNi kalau saya jumpa, mau ingat terung yang belum sesuai dituai π
Teruk betul pengetahuan saya π
tak pernah tau pun ada terung hijau. selalu nampak yg macam ni tp gemuk sikit belah bawah dia...itu labu air kan?
ReplyDeleteSA x pernah makan terung hijau..ellau terung telunjuk atau terung ungu tu aje..sedap ye...kalau jumpa nanti boleh cuba beli
ReplyDeleteBetul, terung hijau ni tak lembik macam terung ungu, tu dulu sy ingat terung hijau ni terung muda. Rupanya memang kaler dia hijau ya, hihi.
ReplyDeleteSaya ada terung hijau, teringin nak masak pajeri , tapi bahan tak cukup hihihi.
ReplyDeleteDapnya pejeri terung... Kena plak ngan ikan masin....πππ
ReplyDeleteSelalu jumpa yang warna ungu. Saya rini makan terung sambal. Suka terung juga.
ReplyDeleteYa Allah... sedap nyaaaaaaaa
ReplyDeletejrg jumpa la terung hijau ni
ReplyDeleteJarang jugak jumpa terung hijau ni
ReplyDeleteMemang lebih sedap yg hijau kalo utk paderi atau kari atau gulai kak. Di sini selalu pakai yg hijau atau yg hijau bulat. Tak pernah yg ungu. Kalo ungu biasa di balado atau goreng atau bakar.
ReplyDelete