Cream Crackers atau orang Berlin panggil roti 4 sagi (segi) 😁 ni sedap betul kalau dimakan bersama buboq kacang :D
Patah²kan dan masuk terus ke dalam mangkuk berisi bubur kacang. Allah, nikmatnya ☺️
Bubur kacang ni selalu Akak Mee Kari tu bagi free je bila Walid beli jualannya. Mungkin cara dia untuk berterima kasih dan bersedekah utk pelanggan. Ialah, bubur tak tahan lama, bersantan kan ...
Ummi jarang sangat dah masak bubur kacang ni, takde geng nak makan. Walid & anak⁴ tak berapa suka bubur ni. Tapi, kalau cc cicah Milo tu favorite Angah. Stok cc memang sentiasa ada di rumah la ... Yang jenama Hup Seng tu jugak yang sedap :D
Saya tau orang Kedah panggil biskut tu roti masa kat asrama sekolah menengah 😄
ReplyDeleteKalau negeri utara yang lain pun sama jugak ke panggil roti untuk biskut?
Saya pulak suka makan roti (bread 😆) cicah bubur kacang panas.
Dulu masa kecik- kecik SA suka la makan bubur ni..sekarang macam x berapa suka..letak durian lagi x suka
ReplyDeletesaya pun baru lepas buat bubur kacang ni
ReplyDeleteTengah ada durian, selalulah ngadap bubur kacang durian
ReplyDeletewah....my favourite...bagi tekak saya
ReplyDeletebubur kacang harus kena ada cream creaker
tak pernah try mkn bubur ni dgn cracker. btw cream cracker jacob yg baru tu sedap. rasa2 butter
ReplyDeletekihkih... tersenyum bila baca orang Berlin. Comellah PH ni.
ReplyDeleteKalau yang petak akak pun suka brand Hup Seng ni.. kadang orang panggil biskut ping pong.