Thursday, 7 February 2019

Makan Sotong Kangkung Taiping pulak...


Dari Ipoh kami bergerak ke Taiping. Before noon dah sampai. Terus checked-in di hotel. Tok Umi Tok Ayah pun dah menunggu kami di hotel. Depa dah sampai semalam.

Masing-masing masih kenyang. Kami dah fully loaded dengan nasi ganja, Tok Umi pun dah lunch di rumah member dia. Berehat dululah sementara tunggu Paksu sampai.

Petang tu bila dah cukup courum kami keluar minum petang di pekan Taiping. Ummi dah aimed nak makan Cendol Ansari yang femes di Taiping tu tapi Tok Umi Tok Ayah taknak :( terus kami ke food court belakang Balai Bomba Taiping. My other wish list is to eat Sotong Kangkung yang katanya wajib dicuba jika ke Taiping.

Memang meriah food court ni. Banyak stall yang jual Sotong Kangkung ni. Pilih je mana yang berkenan. Makanan ala-carte yang lain pun pelbagai jenis. Order saja maa :D

Paksu order Sotong Kangkung ni 30 ringgit, bahagi 2 pinggan. Berebut-rebut makan haha... Rasanya lebih kurang yong tau fu kuah hitam tu. 

Kuahnya sedap. 

Ikutkan hati tak puas makan tapi sebab nak alas perut je, oklah. Lagipun Walid order sate juga. Esok tu before balik KL ingat nak repeat tapi terlupa!

Cantik pokok ni. Saja ambik gambaq :)

Persekitarannya pun bersih terjaga 👍

Nasi ganja done ✔️
Sotong Kangkung done ✔️
Next please.. .

7 comments:

  1. Viral dah skrg sotong kangkung ni..
    Sedap ye puan hazel..

    ReplyDelete
  2. Sedapnya.. suka tengok pokok tu

    ReplyDelete
  3. sotong kangkong n yongtaufu Tepeng ni famous sungguh.
    penah laluu je dlu tak penah singgah makan =)

    ReplyDelete
  4. Mak-mak kalau order ytf mesti nak campur sayur jugakkan...
    Sedap nampaknya terliur tengok.

    ReplyDelete
  5. aida suka sotong kangkung ni.
    tapi tu la, asben x makan :(
    jarang la order. sorang2 makan x abis.

    ReplyDelete