Saturday, 21 June 2025

Ngeteh @ Restoran Bintang Tujuh

Jumaat hujan pagi dan mendung sepanjang hari. Angah pula PB jadi berbakul² juga baju nak dikeringkan. Makanya ke dobi la malam tu. 

Sambil² tunggu baju jom la ngeteh dulu....

Nampak sorang waiter tu bawa 'something' yang nampaknya sedap, tanya waiter yang ambil order kami... Apa tu tanya Ummi? Oh itu naan cheese garlic katanya. 

Okay, bagi satu boss... 
Sejak bila dia jadi boss kita kan ahak 😆 

Sedap esp makan panas² ...
Ada 3 jenis dipping sauce... kuah kari/dhal yang hujung tu sedap. 

Lepak la sini sampai baju siap dikeringkan.  Syukur sekarang ni dah ada dryer machine, senang bila baju menimbun ni. Syukur juga askar³ tolong kalih baju :D 


13 comments:

  1. Asben akak pun kalau gi mamak panggil waiter boss.. dah semua pekerja jadi boss. Malaysian culture kot panggilan gitu.
    Lapar pulak nengok naan cheese pagi².

    ReplyDelete
  2. memang nampak sedap la nan cheese tu sbb ada benda hijau2 tu (peppermint ker?)

    ReplyDelete
  3. Naan Cheese Garlic dengan 3 dipping sauce wahh sedap ni.

    ReplyDelete
  4. Ada juga aktiviti sementara menunggu baju siap. Sedap tu makan naan cheese garlic panas-panas, baru ada feel makan keju tarik. Dipping sauce berbeza, boleh makan ikut selera kita.

    ReplyDelete
  5. Macam Taufik pun gitu sudah terbiasa panggil pekerja kedai dengan panggilan BOSS.

    ReplyDelete
  6. It looks yummy, i never try naan cheese garlic yet. Roti naan and milk tea? thai tea? or teh tarik?

    ReplyDelete
  7. Rare pulak tgk nan cheese garlic ada warna² hijau tu

    ReplyDelete
  8. Tak pernah makan nan cheese garlic...sedap erk PH?

    ReplyDelete
  9. Eh nampak beda memang nan cheese garlic nya kak 👍👍. Ada hijau2 sikiiit. Memang kalo nan ini sedap bila dimakan panas. Kalo makan dah dingin, jadi alot pula 😂

    ReplyDelete
  10. Ada yg panggil macha…dah sejak bila pulak mamak tu jadi ipar kita kan? Ahaksss

    ReplyDelete